top of page
  • Foto van schrijverMats Visser

Muziek tijdens je fitness workout

Bijgewerkt op: 6 apr. 2019

Muziek kan helpen je extra te motiveren tijdens een workout. Vooral tijdens een zware set krijg je nog net die ene herhaling eruit geperst op de beat van je favoriete nummer. Dus tenzij een bekende van je binnen komt die je graag wilt begroeten of een instructeur die je iets wilt vertellen, hoef je verder je oortjes niet uit te doen, en kun je je volledig begeven in je eigen wereld.  Zelf heb ik draadloze Bluetooth in-ear dopjes. Wanneer deze lekker zitten, moet ik er van af blijven, anders blijf je met die dingen wrikken en wroeten om ze weer in de goede hoek te krijgen. Terwijl ik de barbell en schijven aan het opstellen was voor mijn wekelijkse deadlift, zag ik in mijn ooghoek een man uitgeblust neerploffen op een houten plyo box. Waarschijnlijk moe van een oefening die hij net gedaan heeft. Ik voelde dat hij oogcontact wilde, maar rustig begon ik aan mijn 1e set. Ik was klaar en ging net als grotendeels de rest van zombie-Nederland op mijn telefoon koekeloeren. Weer voelde ik die ogen. En ja hoor, ik hoorde de meneer ook iets zeggen, maar kon het niet helemaal verstaan. Zin om mijn oortjes uit te doen en hem aan te horen had ik dus niet. Er stond ook net zo'n lekker nummer op. Op naar mijn 2e set. Klaar. Vermoeid en buiten adem maakte ik per ongeluk oogcontact. Waardoor hij zijn kans zag gelijk weer wat tegen me te zeggen. Ik verstond het nog steeds niet. Sociaal als ik ben, haalde ik ze uit beleefdheid toch maar uit mijn oren om aan te horen wat deze meneer zo belangrijk vond om tegen mij te zeggen: “Jij komt hier vaker, toch?”. Ik was even stil van verbazing. Dit wilde je zó graag vragen? dacht ik. “Ja, 5 à 6 x per week”, zei ik. Stilte. Dus deed ik mijn oortjes weer in. Op naar mijn 3e set, terwijl ze er bijna uitvielen omdat ik ze niet goed in had gedaan. Misschien toch maar op zoek naar andere oortjes.


33 weergaven0 opmerkingen
bottom of page