top of page
  • Foto van schrijverMats Visser

18 kilo erbij, 15 kilo eraf

Bijgewerkt op: 18 jan. 2021

De onderste foto’s zijn van de eerste helft van 2019.


Ik was expres aangekomen (18 kilo) om vervolgens weer af te vallen (15 kilo). Onder andere met de reden om te ervaren hóe klanten met dat doel (afvallen) hetzelfde doorstaan. Maar ook om te kunnen zeggen tegen ze: ‘Dit kan jij dus ook’.


Verder ben ik van mening dat wanneer je zelf iets ervaren hebt, je er beter over kan praten. Dan alleen advies kunnen geven over iets wat je in boeken geleerd hebt. Ik heb de jaren ervoor al wel vaker lean bulks en droogtrain periodes gehad, maar nooit zo veel kilo’s verschil als deze.


Het begon rond november 2018. Mooie maanden kwamen er aan om te beginnen met een flinke bulk periode. Ofwel een dagelijks calorie overschot creëren en krachttraining om aan te komen. Zowel in spier maar zeker ook veel vet. Deze maanden zijn natuurlijk geschikt voor truien, vesten en dikke jassen, zodat het gewichtstoename weinig opviel. In februari woog ik na vele broodjes kip met friet, vaak na een goede workout sessie, maar liefst 94 kilo. Toen vond ik het welletjes en té ongezond worden om ermee verder te gaan.


Het afvallen begon. Calorieën werden geteld, de alcohol liet ik grotendeels staan en normale sets werden omgewisseld voor super-sets (meerdere oefeningen achter elkaar voor een hogere hartslag tijdens een training).


Heb ik mij lamlendig/chagrijnig gevoeld? Soms.

Heb ik te maken gehad met stress? Nee.

Heb ik gesmacht naar veel lekkers wat ik niet ‘mocht’ eten van mijzelf waardoor ik extra kon genieten van een cheat meal eens in de 2 weken? Jazeker!


In the end, it was worth it.


Maar wat is dan de reden dat ik dit nu post en niet vorig jaar? Ik denk dat het vooral schaamte was. Van hoe ik er toen uitzag. ‘You’ll never look the same way at yourself from the first day you start fitness’ is een uitspraak dat ik ergens las. Een pijnlijke waarheid. Ik was in die tijd er zo mee bezig dat ik het echt belangrijk vond om er ‘goed’ uit te zien. Dat is nu niet meer. Verder hoop ik nu ook hiermee mensen te inspireren.

JIJ KAN HET OOK!


Nu zijn we weer een jaar verder, ik heb afgelopen jaar geen échte (lean) bulk of cut meer gehad. Nog steeds hard trainen, maar ook sneller tevreden.


421 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page