top of page
  • Foto van schrijverMats Visser

10 irritante types in de (openbare) sportschool

Bijgewerkt op: 24 jan. 2022

De dagen worden kouder en steeds sneller donker. Buiten in het zonnetje hardlopen wordt langzaamaan steeds meer ingeruild voor avondsessies in de sportschool. Dé plek waar je te dealen hebt met al die verschillende mensen met eigen gedragingen in een relatief kleine ruimte. Dat is niet altijd plezierig. Tijdens trainingen van mijzelf of met cliënten maak ik ook nogal eens wat mee. Daarbij moet ik wel zeggen in de ene sportschool meer dan het ander. Maar deze 10 types, in willekeurige volgorde, herken je misschien ook wel.


1. De geluiden maker

We snappen best dat een laatste herhaling op maximaal kracht ontzettend belastend is. Maar je hebt van die types die ELKE rep geluid maken en dan ook gelijk op een volume dat de hele fitness moet horen hoe hard hij wel niet aan het trainen is.


2. De beter weter

Van die personen die bij elke oefening die iemand anders doet, advies komt geven. En dat niet bij één persoon, maar bij de halve inboedel die aanwezig is.


3. De kletser

Anders dan de beter weter, weet de kletser niet van ophouden. Bij een ‘Hey, hoe gaat het?’ wordt heel zijn weekplanning naar je oren gesmeten en kom je niet meer van hem af om zelf lekker door te trainen. Er is een verschil tussen een tussendoors gezellig babbeltje en van je training afgehouden worden.


4. De zweetotter

Met zweten is niets mis, de één doet het meer dan de ander. De irritatie komt juist zodra deze geen handdoek bij heeft om dit van de bankjes en apparaten te vegen. Niemand wilt in een plas nattigheid van een ander liggen.


5. De halfnaakte

Van die Borat-fans met strakke tanktops waarbij de tepels zo goed als zichtbaar zijn. Of een openhangende XXL size met bierbuik. Sommige vrouwen kunnen hier ook wat van met alleen sport bh, te kort strak broekje en/of doorschijnende legging.


6. De show-off

Deze heeft een beetje weg van de kletser, maar dan opscheppend vertellen hoe goed ie wel niet is met bankdrukken. En wanneer hij dat dan mag laten zien de gewichten op de barbells smijten en zorgen dat alle aandacht op hem gevestigd is.


7. De bende maker

6 schijven van 20 kilo op de Smith Machine hangen, want ja, die kuiten moeten ook wel eens getraind worden, en vervolgens alles laten hangen. Net als alle dumbells niet op volgorde terugleggen of helemaal niet terug in het rek maar neersmijten op de grond.


8. De claimer

Een apparaat willen doen maar dat er iemand naar je toegesneld komt om te vertellen dat ie daar mee bezig is. En dat bij 3 of 4 apparaten. Als het druk is is dat gewoon 'not done'. Wanneer het rustig is mag je gerust 2 apparaten bezet houden voor een superset.


9. De sporter die eigenlijk niet sport

Van die types die volgens doelstelling eigenlijk 1 minuut rust willen tussen de set, maar continue met de telefoon bezig zijn en er 3,5 minuut van maken. Of ze worden gestoord door de kletser. Personen die hier ook bij horen zijn mensen die op cardio apparaten ‘sporten’ maar eigenlijk de omwentelingen maken alsof ze levensmoe zijn.


10. De flexende selfie king / queen

Na elke set in de spiegel flexend naar zichzelf kijkend of al fotograferend voor Social Media.


Herken jij hier wat types van? Of aan welke maak je jezelf wel eens schuldig?


406 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page